EU-filmpje brengt innovatief Utrechts opleidingsprogramma ‘ManiFold’ in beeld (Dutch)

De Europese Unie koos het Utrechtse ‘ManiFold’ uit als één van de twee voorbeelden voor een filmpje over Marie Curie Initial Training Networks. ManiFold is een innovatief opleidingsprogramma van het Bijvoet Centrum (Scheikunde), dat in 2012 gehonoreerd werd met een subsidie van 2,6 miljoen euro. In het filmpje promovendi Anna Chatsisvili en Martina Rádli en dr. Stefan Rüdiger, coördinator van ManiFold.

Bekijk het filmpje.

ManiFold

Binnen ‘ManiFold’ doen 11 internationale toptalenten in Utrecht promotieonderzoek naar één van de meest fundamentele levensprocessen: de vorming en werking van eiwitten in het menselijk lichaam. Een fout in dit proces is de oorsprong van ernstige ziekten zoals Alzheimer, kanker en Creutzfeld-Jacob.

Innovative Doctoral Programma

ManiFold is een zogenaamd ‘Innovative Doctoral Programme’, een nieuw programma van de Europese Unie bedoeld om innovatieve en excellente onderzoeks- en opleidingsprogramma’s voor promovendi te stimuleren. Coördinator dr. Stefan Rüdiger wil met ManiFold breed inzetbare toponderzoekers opleiden. Daarom zijn bij het programma ook 7 andere internationale toponderzoeksinstituten betrokken, waaronder Cambridge University. Daarnaast zullen 4 innovatieve bedrijven in de life sciences een rol spelen in zowel het onderzoek als het onderwijs.