2 activiteiten van Muco&Friends

Culinair creatieF

Op de avond van 10 november was het zover, het eerste goede doelen diner/kookworkshop van Muco & Friends, Culinair creatieF.

Dragana en Ineke met de cheque van de Culinair creatieF inzameling van Muco & Friends

Tijdens het bereiden van het viergangen-menu vertelde Ineke over het onderzoek aan CF dat bij CPC dankzij de sponsoring van Muco & Friends gedaan kan worden. Het onderzoek naar helper-eiwitten (chaperones) die kunnen helpen bij het goed vouwen van het CFTR-eiwit wordt gedaan door postdoc Dragana Vidovic, die ook aanwezig was tijdens de kookworkshop.

De avond verliep in een goede sfeer en leverde veel lekker eten op en ook een flink bedrag voor ons onderzoek, waar wij als CPC natuurlijk erg blij mee zijn!


Rondleiding op het lab

Op vrijdag 30 november was er een rondleiding in het laboratorium voor een klein groepje (±15 personen) van Muco & Friends. Voorafgaand gaf Ineke een kleine presentatie over CF en ons onderzoek en natuurlijk de helper-eiwitten. Op het laboratorium vertelden Danny en Tamara enthousiast over de technieken die we bij CPC gebruiken om CFTR te bestuderen, zoals fluorescentie-microscopie en het radioactief labelen van CFTR om het te kunnen volgen in de tijd.

We willen graag Muco & Friends bedanken voor hun komst en ook voor de aan Ineke overhandigde cheques voor het onderzoek. Deze cheques zijn ingezameld ter gelegenheid van een 60-jarig huwelijksfeest en bij de jaarlijkse wandeling om aandacht te vragen voor CF, Outrun CF 2018.